Hr-manager Robert van Vliet vertelt over zijn ervaringen met de TOP Academie

Hr-manager Robert van Vliet vertelt over zijn ervaringen met de TOP Academie

‘Het begon met maatschappelijke betrokkenheid, maar is nu pure voldoening!’

Een inkoopmanager op de werkvloer bracht het onderwerp ‘TOP Academies’ in 2018 bij hem ter sprake. Hr-manager Robert van Vliet besloot daarop meteen een verkennende afspraak met Learn2Work te maken. En eigenlijk was het op de weg terug van die kennismaking al vrijwel beklonken. “Ik liep met een aantal collega’s weer richting de Bijenkorf en we zeiden: dit is interessant, laten we kijken wat dit brengt.” Vooral maatschappelijke betrokkenheid was toen de drijvende factor. Maar inmiddels levert het Van Vliet en zijn team meer dan dat op. “Het is geweldig om de leerlingen binnen ons bedrijf op te zien bloeien. Dat geeft ons ontzettend veel voldoening.”

Van Vliet is zelfs zó enthousiast over TOP Academie de Bijenkorf in Rotterdam dat uitbreiding naar zijn nieuwe werkplek in Den Haag en de filialen in de rest van Nederland op zijn wensenlijst staat. “Je hebt een ambassadeur nodig, en een concept dat gedragen wordt door de managers. Dat is hier zeker het geval. Dus waarom niet verder uitrollen, dacht ik zo. Je ziet jongeren bij ons binnenkomen die geen idee hebben hoe en wat. En sommige van hen gaan vervolgens met tienen op hun examen weer naar buiten toe. De Bijenkorf is een bedrijf met een hoog verwachtingspatroon, want klanten geven veel geld bij ons uit. Dan weet je ook zeker dat leerlingen echt iets bij je leren. Die vullen hun rugzak met kennis en kunde waar ze de rest van hun loopbaan profijt van hebben.”

Een hele wereld achter de schermen

Voor de Bijenkorf begon het dus allemaal met de ambitie om maatschappelijk betrokken te zijn. De TOP Academie sloot daar mooi op aan. Van Vliet: “Je geeft de kansarmere jongeren in de samenleving zo de mogelijkheid om ervaring op de arbeidsmarkt op te doen. Dat is natuurlijk van onschatbare waarde. Wij geven geen baangarantie. Al zijn er natuurlijk altijd mogelijkheden als er iemand tussen zit die we graag binnen het bedrijf willen houden. Maar alleen al met een stage bij de Bijenkorf op je cv… Het is geen heilige graal natuurlijk, maar het biedt wel perspectieven. Het opent deuren voor ze die zonder de TOP Academie waarschijnlijk gesloten waren gebleven.”

De Bijenkorf leent zich perfect voor de TOP Academie, zo vertelt de hr-manager stellig. “We hebben meerdere disciplines in huis; logistiek, de winkel, horeca en een afdeling ‘visual’. Achter de schermen bevindt zich een hele wereld waar je je als klant niet van bewust bent. We maken bijvoorbeeld ook onderdelen van ons decor en beschikken over een spuitcabine. Die volledige beleving is belangrijk voor ons concept. En het maakt ook dat er voor leerlingen veel bij ons te proeven valt. Dat merkten we ook wel toen wij de leraren van de TOP Academie de eerste keer op de werkvloer uitnodigden. Ze vielen van de ene verbazing in de andere. Dan weet je: dit wordt mooi!”

Langzaamaan naar voren toe, de winkel in

De TOP Academie-leerlingen beginnen bij de Bijenkorf altijd achter de schermen. Het kan zo zijn dat ze daar tot het einde van hun stage blijven. “Want de lat ligt hoog. Wil je in de winkel staan, dan moet je álles over onze producten weten. En op ieder klein detail letten. Leerling of niet, een klant mag het verschil niet merken. Die mag niets van de ervaring missen.” Maar sommige leerlingen blijken gedurende de rit zodanig aan zelfvertrouwen te winnen en kennis te absorberen, dat ze zich langzaam maar zeker ‘naar voren toe werken’, de winkel in. “Ik durf wel te stellen dat dat zonder de tijd en aandacht door de TOP Academie niet was gebeurd.”

Hadden de jongeren die nu binnen het filiaal rondlopen − 6 in het totaal − ‘gewoon’ voor een stage bij de Bijenkorf aangeklopt, dan hadden ze geen kans gekregen. Daar is de hr-manager eerlijk over. “Juist omdat die lat bij ons zo hoog ligt. En omdat ze erg jong zijn. Daar schrok ik in het begin trouwens wel even van; dat had ik me niet helemaal gerealiseerd. Het voordeel is dan wel dat je ze nog goed kan kneden. Maar ze hebben op die leeftijd wel écht de juiste begeleiding nodig. Dat kan door de constructie met de TOP Academie, maar daar hebben we daarbuiten geen mogelijkheid voor.”

Een training geven is ook een tijdsinvestering

Met de komst van TOP Academie de Bijenkorf kent het opleidingsbeleid van het warenhuis nu twee stromen. Want de reguliere nieuwe medewerkers ‘onboarden’ op een andere manier dan de TOP Academie-leerlingen. “Voor die laatste groep hebben we de informatie opgeknipt. En we hebben er meer omheen bedacht; niet alleen de achtergrond, geschiedenis en de klantervaring binnen het bedrijf worden behandeld, maar ook een stukje beveiliging en ‘visual’ bijvoorbeeld. Ja, dat kost tijd. Leerlingen over de vloer vraagt ook de nodige planning. En de buddy’s moeten getraind worden. Maar we geven wel vaker trainingen en presentaties. Daar gaat ook tijd in zitten. Dus ik vind het eigenlijk nog wel meevallen allemaal.”

De TOP Academie doet ook wat met het bestaande team van de Rotterdamse vestiging, zo is inmiddels gebleken. “Het buddysysteem werkt erg goed. De leerlingen hebben daarmee een vast aanspreekpunt op hun werkdagen. Ze zijn in eerste instantie vaak stil, en al helemaal in het bijzijn van volwassenen. Maar mede door de buddy’s leven ze na verloop van tijd helemaal op. Ze beginnen echt te praten. En ook de buddy’s zien dat. Wij zien de TOP Academie-leerling overigens echt als onderdeel van het team. Alle managers hebben tijdens de sluiting contact met al hun teamleden. En een van hen nodigde laatst bijvoorbeeld een leerling uit voor een online training tijdens de lockdown. Omdat ze er gewoon helemaal bij hoort. Dat is geweldig om te zien.”

Nieuwe ronde, nieuwe aanpak
In september 2020 werd de tweede ronde van de TOP Academie bij de Bijenkorf in Rotterdam ingezet. “De scholen hadden in tegenstelling tot de eerste keer zelf al een voorselectie gemaakt van jongeren die ze geschikt vonden voor een stage binnen ons bedrijf. Dat vind ik een kwaliteitsslag. En het neemt een stuk werk bij ons weg”, zo laat de hr-manager weten.

“Die intensieve zorg vanuit de scholen, daar zou de Bijenkorf niet zonder kunnen”, aldus Van Vliet. “Om de paar weken hebben we een evaluatiemoment. En zo nu en dan is er een andere gelegenheid waarop we elkaar weer zien. Het contact is gewoon ontzettend laagdrempelig, en dat is prettig. De scholen en Learn2Work hoef je maar te bellen en ze staan voor je klaar. Omdat zij ook weten dat wij ons best doen om er echt iets van te maken.”