Projectcoördinator TOP Academie

De functie

De projectcoördinator vervult een centrale rol binnen de TOP Academie en beweegt continu tussen het vormgeven en uitvoeren van het project. De projectcoördinator heeft meerdere TOP Academies in zijn/haar portefeuille. 

Het is een afwisselende baan. Zo schrijf je het ene moment een lesprogramma, en het andere moment ben je bezig met het maken van afspraken voor een introductieprogramma voor de leerlingen. Ook leid je de projectteambijeenkomsten tussen scholen en bedrijven.

Je hebt contact met zowel directeuren als docenten van de praktijk- en vsoscholen. Binnen het aangesloten bedrijf heb je contact met de TOP Academie-praktijkbegeleider. Dit kan bijvoorbeeld de hr-manager zijn, maar bij de kleinere bedrijven is dit vaak de eigenaar zelf. Ook is er binnen het bedrijf contact met de leermeesters: de vakmensen die alles van de praktijk afweten.

Met deze functie vergroot je de kansen voor vso- en proleerlingen op de arbeidsmarkt.

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

 • Vormgeven en implementeren van de TOP Academies. Je adviseert bedrijven en scholen hoe de TOP Academie binnen hun huidige bedrijfsvoering ingevuld kan worden. Je schrijft het bijbehorende projectplan om de nieuwe TOP Academie op te starten en te implementeren.

 • Coördinatie en organisatie van het project. Je bent het aanspreekpunt voor de bedrijven en scholen met betrekking tot de uitvoering en de voortgang van de TOP Academie. Je bewaakt deze voortgang continu en stuurt bij waar nodig. Je bent verantwoordelijk voor het organiseren van de projectteambijeenkomsten en organiseert samen met het bedrijf en de betrokken scholen de instroom van de leerlingen. Tevens zorg je dat je administratie in orde is, zodat je meteen een overzicht kunt overhandigen wanneer dat gevraagd wordt.

 • Samenwerking en relatiemanagement met alle betrokken partijen en externe partners. Naast samenwerking met het projectteam werk je nauw samen met de betrokken vakdocenten en praktijkbegeleiders van de TOP Academies. Daarnaast onderhoud je waar nodig contacten met externe instanties, zoals gemeenten en brancheorganisaties. Jíj bent de vertegenwoordiger van de TOP Academie(s). Secundair spot je mogelijkheden om het aantal TOP Academies te vergroten door het netwerk met bedrijven uit te breiden.

 • Afronding en nazorg van het traject. Je zorgt dat het uitstroomperspectief van de jongeren tijdig wordt besproken en dat de samenwerkingspartners hierin hun rol/verantwoordelijkheden pakken.

Jouw manier van werken

Je wilt graag het verschil maken en het vergroten van de kansen op een duurzame plek op de arbeidsmarkt voor jongeren motiveert jou dan ook. Om dit doel te behalen overzie je binnen een project snel wat er moet gebeuren. Je kunt dat vertalen naar concrete acties en afspraken zonder hierbij het overzicht te verliezen. Je weet problemen tijdig te signaleren, begrijpt de oorzaak en herkomst ervan en weet deze juist te adresseren.

Je kunt je met de verschillende partijen identificeren, bent benaderbaar en je stelt je te allen tijde als verbinder op. Je weet de saamhorigheid te bewerkstelligen door de behoeftes van de samenwerkingspartners te identificeren en deze op een juiste manier te integreren in het project.

Je verbetert graag dingen waarmee je bezig bent. Je krijgt van ons de vrijheid om dit op je eigen manier te doen binnen de contouren van het concept en proces. Je begint uit eigen beweging mogelijkheden te onderzoeken en uit te proberen in plaats van af te wachten tot iemand anders het initiatief neemt.

 

Bovendien:

 • werk en denk je op hbo-niveau

 • ben je zelfstandig

 • ben je een tikkeltje commercieel

 • heb je ervaring met en in onderwijs en/of bedrijfsleven

 • bezit je een rijbewijs en bechik je over eigen vervoer

  De laatste opmerkingen

  Zolang de vacature openstaat ben je in de mogelijkheid om te reageren. Maar om voortgang in het proces te houden verzoeken we je om voor XXX mei te reageren. Als de vacature je aanspreekt natuurlijk! Op die manier krijgen jij en andere kandidaten op tijd een reactie van ons. 

  Zijn er nog vragen over de vacature die je wilt stellen voordat je reageert, mail dan onze recruiter Juliette via juliette@learn2work.nl.

  Wat wij bieden

  Contract

  Een contract voor 12 maanden voor 24 tot 32 uur per week met uitzicht op verlenging.

  Salaris

  Het salaris is afhankelijk van je ervaring. Het maximum is €4.100 op basis van 40 uur exclusief vakantiegeld en onkostenvergoeding.

  Werkplek en werkuren

  Je werkt thuis of op ons kantoor op het Noordereiland in hartje Rotterdam. Houd er rekening mee dat je ook regelmatig op pad bent. Je hebt veel vrijheid in het indelen van je werkuren.

  Vakantiedagen

  Je ontvangt 25 vakantiedagen gebaseerd op een fulltime contract. We nemen in ieder geval ook tijdens de zomervakantie van de scholen (in gezamenlijk overleg) vakantie op.

  Team

  Je bent zelfstandig bezig, maar we zijn ook een (klein) hecht team. Je hebt leuke collega’s waar je altijd bij terecht kunt en die met je mee willen denken.

  Pensioenopbouw

  Wij faciliteren jouw pensioen-opbouw via BrightPensioen. De inbreng regel je zelf.

  Groeimogelijkheden

  Je krijgt bij ons de vrijheid om met eigen inbreng te komen en daarmee de mogelijkheid je verder te ontplooien.

  Winstdeling

  Op het moment dat je overgaat naar een vast contract doe je mee met het  winstdelingprogramma.